Stații de transfer deșeuri

Datorită legii eliminării deșeurilor și reglementărilor de implementare a acestora, din ce în ce mai multe gropi mici de gunoi se închid, ceea ce duce la transportul deșeurilor de distanțe mari, de la locul unde se află la gropile centrale de gunoi, unități de incinerare și fabrici de compostare și reciclare.

Stație de transfer

statie de transfer deseuri

Datorita platilor scazute ale vehiculelor de colectare a deseurilor, cat si a costurilor mari cu mana de lucru, transportul direct implica de obicei costuri foarte mari. Astfel, s-a dovedit adecvata construirea unor statii de transfer unde deseurile dintr-o anumita zona pot fi compactate si transferate catre sisteme de transport economic. Exista doua sisteme de compactare disponibile: sistemul standard si sistemul de pre-zdrobire.

Cu referire la sistemul de pre-zdrobire, deseurile sunt mai intai compactate si apoi impinse in container. Contrar acestui sistem, compactarea deseurilor cu sistemul standard system  are loc in interiorul container. Capacitatea acestor containere este intre 20 m³ si 60 m³. Greutatea neta poate fi constatata cu ajutorul sistemului de cantarire inainte, in timpul sau dupa compactare.  
Vehiculele de colectare raman vehiculele de deseuri si nu vor fi folosite in mod inadecvat drept camioane pe distante mari. Astfel, se poate asigura transportul economic al deseurilor catre locatiile centrale. Traficul rutier poate fi diminuat si se poate reduce numarul vehiculelor la gropile de gunoi, resp. la fabricile de procesare centrala. De asemenea, statia de transfer nu este nociva pentru mediu. Aproape nu exista mirosuri sau zgomote. Mai mult, se armonizeaza cu peisajul individual.

statii de transfer deseuri
statii de transfer deseuri
statii de transfer deseuri
statii de transfer deseuri

Partenerii noştri

Contact

Str. Zizinului 111, etaj 2, camera 28-29,
500407 Braşov, România
Tel/fax: +40-374-861.606;
Mobil: +40-743-100.883;
E-mail: info@h-ct.ro

citeste mai mult

Service

Specialiștii noștri in automatizări, asigură montarea, instalarea și punerea in funcțiune a utilajelor achiziționate, precum și reviziile tehnice atât în perioada de garanție cât și post-garanție.

citeste mai mult

Galerie Video